Med PhoenixTM Hotbox stiger du i graderna

Är du på jakt efter en stabil och robust hotbox med lång livslängd? Vi på Karlebo kan erbjuda dig PhonenixTM Hotbox, resultatet av 60 års arbete med utveckling av kundanpassade temperaturprofileringssystem. 

Stor flexibilitet

Med PhoenixTM Hotbox kan vi på Karlebo erbjuda högsta möjliga flexibilitet och möjlighet att mäta en stor skala av temperaturer och tider. Tack vare en omfattande uppsättning av analysverktyg kan du leva upp till standarder som ASM 2750 eller andra kritiska kvalitetskrav från dina kunder.

Snabb analys

PhoenixTM har utvecklat ett kraftfullt programvarupaket som medger snabb och enkel analys av viktiga processdata. Du får tillgång till en rad analysfunktioner som gör att du smidigt kan granska alla avgörande parametrar.

Noggrann mätning

PhoenixTM Hotbox är resultatet av 60 års arbete med utveckling och kundanpassning av temperaturprofileringssystem. Det gör att du får en stabil, robust och vattentät konstruktion som, kombinerat med Karlebos tekniska kompetens, förvandlas till precis den lösning du behöver. 

Temperaturområden:

 • upp till 300 C TS04
 • upp till 600 C TS06 Aluminium
 • upp till 800 C TS01
 • upp till 1000 C TS02
 • upp till 1350 C TS07
 • upp till 1700 C TS05
 • upp till 600 C TS08 Aluminium Nocolok
Se mer nedan.

Serie TS04

PhoenixTM serie TS04 är värmebarriär specifikt konstruerad för värmebehandlingsindustrin med enkel hantering och hög termisk prestanda i ett kompakt utförande. De kan anslutas till PhoenixTM 20-kanaliga dataloggenhet och är idealiska för användning inom fordonsindustrin eftersom de är tillverkade av kiselfritt material. PhoenixTM kan även konstruera värmebarriärer för långtidsprocessser eller där kylvatten ingår i processen.

Serie TS06

PhoenixTM  serie TS06 är avsedda för upplösningsbehandling och åldringshärdning där hög temperatur och vattenkylning ingår i processen och är konstruerade att skydda dataloggenheten mot dessa betingelser. Dessa värmebarriärer använder vattenförångningsprincipen för att hålla dataloggenheten kall i ugnen och kylaren kan återfyllas  så att den kan genomgå en ytterligare uppvärmningsperiod som är normalt inom upplösningsbehandling av aluminium eller rostfritt stål.

Serie TS01

PhoenixTM serie TS01 är utvecklade för processer upp till 800 ºC och är därmed perfekta för applikationer inom aluminium-, glas- och stålindustrin. Mikroporös isolering och en värmeackumulator eller kylare ger skydd mot temperaturerna inuti ugnen. Värmebarriärerna serie TS01 av högklassigt rostfritt stål är robusta och hållbara med en lätt utbytbar termoelementstätning.

Serie TS02

Processer som sätthärdning vid temperaturer upp till 1000 ºC kräver en värmebarriär som tål extrema växlingar i temperatur, tryck och reaktiva atmosfärer. PhoenixTM serie TS02 är förstärkta och armerade på kritiska ställen för att minimera distorsion och konstruerade att ge dataloggenheten fullt skydd i krävande förhållanden.

Serie TS07

I processer som stränggjutning av stål och återuppvärmning av ämnen med extrema temperaturer och långa processtider är PhoenixTM TS07 det självklara valet. Tillverkade av de mest högklassiga material med graderade isolerskikt och vattenförångningsteknik är värmebarriärer serie TS07 konstruerade att tåla upprepad användning i dessa kärva miljöer.

Serie TS05

PhoenixTM serie TS05 är utvecklade för den keramiska industrin och förflyttas under ugnsvagnen i måttliga till höga temperaturer under en längre period. Dessa värmebarriärer är tillverkade av högklassigt rostfritt stål och använder vattenförångningsteknik för att hålla dataloggenheten kall och skydda mot mekanisk skada och den dammiga miljön kring en keramisk ugn.

PhoenixTM Hotbox:

 • Är anpassad efter dina behov
 • Medger snabb och enkel analys av processdata
 • Erbjuder exakta mätningar
 • Har lång livslängd
 • Kombinerat med Karlebos kompetens innebär oanade möjligheter 

www.phoenixtm.com

Kontakt: Lars Blidfors , +46 ( 0 ) 70-534 87 97